Over mij

De therapeut

Mijn naam is Korine Scheeres, ik werk als klinisch psycholoog sinds 2013 vanuit een eigen praktijk. Dit bevalt me goed omdat ik daarbinnen de vrijheid heb om maatwerk te leveren aan de cliënt en creatief te kunnen zijn in het zoeken en vinden wat echt werkt voor iemand.

Ik ervaar het therapiewerk als intensief en serieus maar ook als leuk, verfrissend en ontroerend. Zo voel ik vaak bewondering voor de moed en eerlijkheid die cliënten opbrengen, in dat opzicht zie ik mensen ‘op hun best’ zeg ik wel eens. Ook ervaar ik dat therapie vreugdevolle en mooie momenten geeft. Mijn belangstelling in het werk gaat er naar uit ieder te helpen zichzelf en zijn ‘bagage’ liefdevol te ontmoeten en te kunnen toeleven naar wie hij of zij echt zelf wil zijn.

Opleiding

Na mijn psychologiestudie heb ik als basis-psycholoog gewerkt voor een Arbo dienst en in een multidisciplinair burnout-centrum voor het bedrijfsleven. Daarna heb ik binnen GGZ-instellingen veel ervaring opgedaan met het behandelen van  persoonlijkheidsstoornissen, angsten, eetstoornissen en werkgerelateerde problematiek. Tevens heb ik promotieonderzoek gedaan in het Radboud UMC naar de behandeling van chronische vermoeidheid door middel van cognitieve gedragstherapie. Ook doorliep ik de vervolgopleidingen voor het BIG-register, GZ-psycholoog en klinisch psycholoog. Vanaf 2013 ben ik mijn eigen praktijk gestart en volgde ik naast diverse reguliere nascholing in bv EFT, CGT en EMDR ook die in de antroposofische psychotherapie (NVAP).

Lidmaatschappen en registraties​

  • GZ-psycholoog / klinisch psycholoog in het BIG-register van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
  • Lid van de Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen en Psychotherapeuten, LVVP
  • Junior Schematherapeut, Vereniging voor Schematherapie
Scroll naar boven