Wachttijd

Aanmeldingswachttijd:

Op dit moment is er een opname stop voor de praktijk; het aantal aanmeldingen is nu te hoog om te kunnen verwerken. Zodra er weer patiënten aangenomen worden zullen we dat uiteraard vermelden op de website.
(laatst bijgewerkt op 03-03-2024)

 

Behandelingswachttijd

Dit is de wachttijd van intake tot start behandeling.Ik hanteer geen behandelingswachttijd, de behandeling start aansluitend op de intake.De wachttijd is onafhankelijk van de problematiek waarvoor u zich aanmeldt of van waar u verzekerd bent.Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met de zorgaanbieder, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt, en dat de behandeling binnen 10 weken vanaf de intake is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).

Budgetplafond:

Veel verzekeraars stellen een budget aan wat een therapeut jaarlijks kan declareren. Het kan daarom in sommige gevallen zijn dat ik iemand niet in behandeling kan nemen omdat ik anders het budget voor dit jaar van die verzekeraar overschrijdt. U kunt in dat geval contact opnemen met uw verzekeraar, die zoekt dan als het goed is voor u een andere therapeut in uw omgeving.

Scroll naar boven